det er formodentlig også derfor, at din læge ikke vil udskrive recept på det mere.
http://www.google.dk/#hl=da&source=hp&biw=1276&bih=823&q=reductil+bivirkninger&aq=2&aqi=g10&aql=&oq=reductil+&fp=e0c3024a63ef125
http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=5699/sprog=1/grp=9/menu=3/
Reductil slankemiddel dræber
Foreløbig er 37 døde af det populære slankemiddel "Reductil", som virker ved, at det narrer hjernen til at tro, at maven er fyldt op med mad.
Inden for de seneste uger er yderligere tre døde i Italien, hvor man med omgående virkning har forbudt salget af Reductil, hvis virksomme stof hedder Sibutrantin. Forbudet er i første omgang midlertidigt.
Samtidig vil EU’s lægemiddelmyndigheder genvurdere, om den samlede EU-godkendelse bør trækkes tilbage. Ca. 1,5 millioner overvægtige europæere har foreløbig taget midlet. De tre seneste dødsofre er kvinder i alderen 28-45 år - den ene en 40-årig, der pludselig døde af hjertestop. Ingen af kvinderne havde tidligere diagnosticerede hjerte- eller kredsløbsproblemer.
Selv om den danske Lægemiddelstyrelsen nøje følger situationen, har man ikke planer om at forbyde midlet over hals og hoved:
»Vi har ikke haft dødsfald i Danmark, men der har været flere indberetninger om bivirkninger ved slankemidlet i form af angstanfald, hovedpine og forhøjet blodtryk«, siger afdelingslæge Doris Stenver, Lægemiddelstyrelsen.
»EU-godkendelsen vil nu blive taget op til fornyet overvejelse, og hvad det ender med, vil vi følge nøje i Lægenuddelstyrelsen og tage bestik efter«.
Hvis patienter er i tvivl om sikkerheden, anbefaler Lægenuddelstyrelsen at diskutere det nøje med egen læge. Slankemidlet tages i form af kapsler, som kom på det danske marked for et år siden, efter at det var blevet testet af ca. 4.000 forsøgspersoner i flere lande, deriblandt Danmark. Sibutramin - som det virksomme stof i midlet hedder - er godkendt til behandling af svært overvægtige, der ikke ad anden vej har kunnet opnå et tilfredsstillende vægttab. Midlet gives typisk, hvis man af helbredsmæssige grunde absolut skal tabe sig, f.eks. på grund af fare for sukkersyge.
Ammende og gravide må ikke tage midlet, fordi erfaringerne med det endnu er for begrænsede.
Af de mulige bivirkninger ses hyppigst følgende:
Forstoppelse, mundtørhed og søvnløshed. Der kan også forekomme hjertebanken, forhøjet blodtryk, rødmen, svedtendens, kvalme, uklarhed, hovedpine og angst. I sjældne tilfælde nyrebetændelse og krampeanfald.
Man regner med, at ca. 6.000 danskere bruger "Reductil".
(ved mange vil komme med velmenende råd om slankepiller, men frabeder mig meget gerne dette) - skriver du, men som borger i Danmark - skal jeg evt. være med til, at betale din evt. førtidspension, hvis det går galt.
Så snak med din læge, og følg hans råd 😉