Hyldeblomstsaft uden citron/vinsyre?
Jeg vil gerne lave hyldeblomstsaft, men har ikke lyst til at bruge citronsyre. Jeg har hørt mange forklaringer på, hvorfor man skal bruge citronsyre, men ved ikke rigtigt hvad jeg skal tro.
Nogen påstår at det er for at den ikke skal blive for sød, men kan man så ikke bare justrere sukker/citron forholdet?
Andre påstår at det er fordi citronsyren omdanner sukkeret til druesukker, men kan man så ikke bare bruge druesukker fra starten?
Andre igen påstår at det er for at trække smagen rigtigt ud af hyldeblomsterne, og hvis det er tilfældet, så kan jeg godt gå med til, at der ingen vej er udenom at bruge citronsyre :-)
Er der hold i noget af det, og er der nogen der har en opskrift uden citronsyre?
Nogen påstår at det er for at den ikke skal blive for sød, men kan man så ikke bare justrere sukker/citron forholdet?
Andre påstår at det er fordi citronsyren omdanner sukkeret til druesukker, men kan man så ikke bare bruge druesukker fra starten?
Andre igen påstår at det er for at trække smagen rigtigt ud af hyldeblomsterne, og hvis det er tilfældet, så kan jeg godt gå med til, at der ingen vej er udenom at bruge citronsyre :-)
Er der hold i noget af det, og er der nogen der har en opskrift uden citronsyre?