2tilføjet af

Jeg kan ikke lære....

Det er sådan rigtigt (næsten).
mit sprog er perfekt (eller noget nær), jeg snakker rent osv, fungerer på overfladen som ethvert almindeligt menneske nu gør, men...
Mit problem ligger i at jeg ikke fatter noget om noget hvis jeg læser om det, har da på en eller anden finurlig måde klaret mig til hvor jeg er nu, men det er begyndt at irritere mig, de ting jeg har lært, har jeg lært enten ved at gøre det, eller ved at grave 'tutorial' video'er frem fra nettet, eller fået det vist, hvorimod alle andre jeg kender kan læse noget fra en bog, og bare huske/gøre det, sidder jeg derimod med en bog (a la skoledag) kan jeg ultimativt ikke koncentere mig om det jeg har for, uanset hvor meget jeg prøver, jeg begynder at blive irriteret, og klø, og vipper med benene eller fødderne.
Jeg har det lidt suspekt for at det kan være noget ubehandlet mentalt i mine barndoms år som jeg aldrig har fået behandlet eller diagnosticeret, men håber da at det er noget mildere end det, plejer ellers ikke ytre mig om mine problemer til fremmede, men da jeg nu har fordelen for at være anonym er det jo en dejlig mulighed :)
mine tanker går f.eks i min lyst til at lære et progammerings-sprog, som C+, Pearl osv, men når man ser at det bliver rekommenderet alle steder at låne en bog om det på biblioteket, som nok gerne er på 5-600 sider er det slemt, og jeg ved at jeg ville forstå det første gang hvis jeg fik det vist som jeg har haft succes med før, det kan være så meget andet end det som kræver en masse læsestof som jeg ikke vil fatte noget af, men hvis det bliver tegnet og fortalt, visuelt og med lyd på, så er der ingen problemer overhovedet... ville meget gerne høre folks meninger om hvad det eventuelt kunne være.
jeg er en 22 årig fyr hvis alder skulle ha' noget med det at gøre (glemte at skrive det tidligere)
tilføjet af

Alle kan lære

Det er blot individuelt hvordan vi hver i sær lærer bedst :-)
Nogle kan læse sig til det, andre skal have det vist, og andre igen..... ??
Om du går rundt med noget u-diagnostiseret skal jeg lade være usagt, og bliv nu ikke skræmt, men en del inden for autisme spektret f.eks asperger tænker meget visuelt, uden at der ellers er noget galt med deres inteligens. De gør bare tingene anderledes end flertallet.
Til gengæld har mange af dem en enorm viden inden for specifikke områder. Det gælder bare om at fokusere på det man er god til
Det er ligemeget hvordan man lærer, bare man gør det, og gør det på den måde man har det nemmest ved.
Kærlig hilsen
Carmen
tilføjet af

Hvis du bare sidder og læser i en

bog om programmering uden samtidig at have computeren tændt ved siden af, så forstår jeg godt at du hurtigt kommer til at tænke på alt muligt andet end det bogen handler om.
Den slags bøger er som regel beregnet til at man skal sidde og indkode eksemplerne der er i dem, mens man læser dem. Så er de tilmed meget ofte indrettet sådan at de også kan bruges som opslagsbøger for dem som allerede har læst dem.
Databøger er nok også særligt slemme i forhold til andre lærebøger, da det er svært at visualisere de ting der står i den.
Det kan måske være svært at se for sig at:
<table border="1">
<tr>
<td>bla bla</td>
<td>bla bla</td>
<td>bla bla</td>
</tr>
<tr>
<td>bla bla</td>
<td>bla bla</td>
<td>bla bla</td>
</tr>
</table>
giver en tabel med 2 rækker og 3 kolonner i et HTML dokument, hvor der står bla bla i alle 6 celler.
OK måske kan man se det her, men man faktisk også sætte tabeller ind i cellerne og så tror jeg ærlig talt de fleste mister overblikket hvis de ikke samtidig kan sidde og se resultatet anvendt i praksis.
Jeg har som det ses selv lige siddet og læst "HTML bogen" af Dick Oliver. Den er smaddergod da den er opbygget af en masse eksempler man sidder og afprøver foran sin egen computer.
Så mit råd er simpelthen at du sidder og leger med de ting der står i bogen imens du læser dig igennem den. Det lærer man meget mere ved, end man gør ved først at terpe sig igennem bogen og så prøve tingene af i praksis bagefter. Jeg tror ærligt talt heller ikke det er sådan dine kammerater gør.
Derudover findes der en lang række nyttige teknikker og rutiner når man skal læse faglitteratur.
1-Skemalæg læsningen. Planlæg din dag så du sætter en time eller to af til formålet som du helligere at læse. Ellers sidder man og tænker på alt det man også kunne give sig til istedet.
2-Sluk radio og fjernsyn. Man koncentrerer sig 100 gange bedre.
3-Husketeknikker. Et eksempel. 7b68ee kan læses i en smøre men kan også læses 7b-68-ee. Det sidste er meget nemmere at huske.

Så opsummeret er mit motto: Man skal lege sig til lærdom, ikke terpe sig til det. Det betyder også at man skal finde det spændende, ellers kan man lige så godt lade være.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.