hej, jeg sad lige en dag og spiste is ude i haven. og så blev jeg træt af at jeg ikke havde noget guf til... er der nogen derude der ved hvordan man selv kan lave Jordbærguf, eller andet guf.. altså sådan helt fra bunden, uden færdigblandinger eller lignende..
tilføjet af gittedorte
Guf
Du skal bruge 1 pasteuriseret æggehvide - og den SKAL være pasteuriseret pga. faren for salmonella, de kan købes frosne - den pisker du stiv med håndmixeren. Så tilsætter du 2 spisefulde sukker og pisker til det er meget stift.
Voila - guf!
Hvis du vil ha´ jordbærguf skal du ha´ fat i noget jordbærkoncentrat, det kan sommetider købes hos Matas.
Velbekomme
tilføjet af Anonym
"plastic-hvider"
Hej Faglærer
Når jeg laver noget, hvori der skal bruges rå æg f.eks. råcreme, kommer jeg det hele æg i kogende vand i få sekunder - vups er faren for salmonella væk. Rigtige æg smager væsentlig bedre end de pasteuriserede.
Hilsen
zenta4
tilføjet af gittedorte
Ikke godt nok
Hej anonym
Selv om du skolder æggene i kogende vand er faren for salmonella ikke væk. Æggene er porøse og der sker det når du kommer dem i kogende vand, at salmonellabakterierne trænger gennem skallen og ind i ægget pga. trykforskellen.
Jeg underviser i levnedsmiddel hygiejne så jeg ved hvad jeg taler om.
Jeg vil ihvertfald ikke tage chancen med skoldede æg.
tilføjet af Erfaren
tak for tip
Kære faglærer.
Nej hvor dejligt at få et kvalificeret svar.
Det er det vi tit mangler - altså gode råd og vejledninger fra professionelle folk. Det her skal jeg huske, da jeg selv ofte har haft lyst til at gøre nøjagtig det samme. Tusind tak.
tilføjet af Anonym
Bedre guf
Hvis du gerne vil gøre noget ekstra ud af din guf, skal du lave den på denne måde:
1 pasteuriseret æggehvide piskes stiv.
30 ml. vand koges med 80 gram sukker til sukkeret er helt opløst.
Den varme sukkerlage hældes i en tynd stråle i æggehviden mens der fortsat piskes. Pisk videre i minimum 5 minutter (det er nødvendigt at piske længe for at få guffen tilstrækkelig tyk)
Det er lidt mere besværligt end blot at piske æg og sukker, men guffen bliver mere "sej" og sukkeret knaser ikke.
tilføjet af narresutten
nemmere guf
brug flormelis i stedet for sukker, så er du fri for knasende sukker / at skulle koge sukkerlage
tilføjet af Guf-elskeren
Nej - sådan laves RIGTIG GUF!
Hej!
Den RIGTIGE guf kan kort beskrives således:
1) PASTEURISEREDE hvider.
2) Brug FLORMELIS!
3) Tilsæt ½ teskefuld eddike - ja du læste rigtigt! Det gør guffen flot blank, giver en god konsistens og afrunder den søde smag på en god måde - men endelig kun ½ teskefuld!
tilføjet af gittedorte
Nemlig!
Du har ret.
Og så gør eddiken at guffen bliver lidt sejere i konsistensen.
tilføjet af Pigen
Mums..
Lyder godt, men hvor meget af hver ingrediens?
tilføjet af Anonym
Annette2
Dun skal bruge...
125 gram Flormelis
2,5 æggehvider
½ tsk edike
Og så ønsker jeg dig en rigtig god sommerGUFistid
tilføjet af verbal øretæve
hejsa
hej fætter guf få dig et liv HAHAHAHAHAHAHA ()
'_'