7tilføjet af

lave chokolade over vandbad

Jeg kan læse flere steder det enetn skal være en stor og lille gryde eller en gryde med simrevand og en skål over sig.
Jeg er ikke ferm i køkkent så er usikker på hvor meget en plastiskskål er godt at gøre det med jeg har også en "stål"skål er den bedre eller er en dyb tllerken okey eller springer den?
Håber nogle ved det og vil svare
tilføjet af

hej ja du

skal bruge en lille gryde eller en stål skål det komme jo også ande på hvor meget du ville lave , jeg ville ikke bruge plastig for når det bliver ligt varem så kan der komme en spast sam ud af skålden og det sætter sig i chokoladen vh slim
tilføjet af

spørgsmål

Hvad betyder: spast sam ud af skålden ??
tilføjet af

Chokolade

Vandet må ikke koge og du kan godt druge en plast skål, men skal være af hård plast.Hvis du har en mikro er den bedre at bruge, der for, hvis der komme vand i chokolade er den færdig.😉
tilføjet af

Stål er bedst!!

Stål leder varmen bedre end plastik. derfor er en stålskål bedst.
Vandet behøver heller ikke at koge. Jeg plejer at gøre det, at jeg slukker når det koger, og så sætter chokoladen over. Vamdet bliver nemlig ikke varmere end ca. 100 grader, og taber kun langsomt varmen.
Det du skal passe mest på, er ikke at få vand i chokoladen. Så gryner den og bliver mærkelig.
Og giv dig god til når du gør det!
God fornøjelse!!
Mis
tilføjet af

Den af dine skåle, der er mest varmeledende

vil være den bedste. Altså den du brænder fingrene på, hvis du tager ved den med noget varmt i.
Du sætter vandet i kog, skruer lidt ned for blusset, sætter skålen med chokoladen i og rører til det har den ønskede konsistens.
Glem alt om dybe tallerkener. 😉
tilføjet af

Takker for alle rådene

Jeg har fået lavet en amsse og holder en pause nu. Ret hyggeligt at lave det
tilføjet af

Brug Mikroovn hvis

du har sådan en, det er nemt at man ikke skal bøvle med gryde og koge vand🙂
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.