På mit studiejob startede vi med at få 104 kr i timen, hvilket ikke er ret meget. Så blev vi sat op til at få 114 kr. i timen, fordi vi skulle arbejde mere sammen med at andet firma (kan ikke huske de nøjere omstændigheder for dette). Dernæst beslutter mit arbejde så igen at sætte os ned på hverdage til 104 kr. i timen og op på 114 kr. i timen i weekenden. Så er det mit spørgsmål er: MÅ man overhovedet det? Må man sænke lønnen igen, efter den er blevet hævet en gang? I hvilken lovsamling kan man finde forklaring på det? Kunne godt tænke mig at læse lidt om mine lønvilkår - bare sådan generelt.
På forhånd mange tak for hjælpen
tilføjet af jetpost
Det må man godt
hvis det er varslet med opsigelsesvarslets længde.
Vi får kun ting ad vide, når det næsten er handlet igennem.
tilføjet af Eliseen
tak
den vil jeg kigge på i morgen når jeg har fået sovet. Tak for svaret
tilføjet af xxxiijjjj
løsning
du går bare ned i arb. hastighed
tilføjet af Gamle Kok
Husk nu på
Du skal ikke tænke så meget på hvad din virksomhed gør fordig, men du skal tænke på hvad du kan gøre for din virksomhed.
tilføjet af jetpost
Hvis det ikke er varslet
med det jeg skrev før, så er det ulovligt, men jeg ved ikke om du er medlem af et fagforbund, det er studiejobbere som regel ikke. Henvend dig alligevel. Er du indenfor telemarketing????
tilføjet af RTH
her er svaret......
på dine problemer.
Generelt gælder, at en allerede indgået aftale kun kan ændres, hvis begge parter er enige derom. Da du selvfølgelig ikke er enig med din arbejdsgiver om, at dine lønvilkår skal forringes, kan han ikke ændre dem, medmindre du accepterer det.
Dine arbejdsvilkår, herunder dine lønforhold, kan imidlertid godt ændres, hvis det sker med dit opsigelsesvarsel - altså det varsel/tidsrum, din arbejdsgiver skal give dig, hvis han vil opsige dig. Der er nemlig tale om en såkaldt væsentlig stillingsændring, og disse kan ikke ændres "over night", men kun hvis det sker med respekt af dit opsigelsesvarsel.
Nu ved jeg ikke, hvilken overenskomst du hører under, så et helt præcist svar kan jeg ikke give dig. Spørg evt. din tillidsrepræsentant, hvis der er en sådan, eller kig i din ansættelseskontrakt, hvor der skal henvises til, hvilken overenskomst, du er ansat under (det kunne f.eks. være HK´s overenskomst for kontoransatte o.lign.)
Skriv gerne igen, hvis du har yderligere spørgsmål.
Mvh.
RTH
cand.merc.-jur./erhvervsjurist.
tilføjet af Svendsen
Lovligt og overenskomststridigt
Det er helt sikkert lovligt, at sætte din løn ned.
Men jeg er også ret sikkert på, at det er i strid med den pågældende overenskomst.
Er du medlem af en fagforening? Eller kan din arbejdsgiver gøre stort set, hvad der passer ham. Og du er på Herrens mark.
tilføjet af Svendsen
Kun til genforhandling
Jeg tror ikke det passer, hvad du siger.
Hvis lønnen er fastlagt i forhold til en overenskomst, så står der i langt de fleste overenskomster, at de kun kan opsiges med en meget lang tidsfrist - og det kun til genforhandling.
Og lønmodtagersiden vil næppe vedtage en ny overenskomst, der indebære en nominel lønnedgang.
Mvh.
Svendsen
Fhv medlem af foreningsbestyrelse og hovedsamarbejdsudvalg
tilføjet af 1-2-3
Det samme
... gælder for protokolater og lokumsaftaler. De skal opsiges med tilsvarende varsel.
Skriver det fordi ændrede opgaver ofte er beskrevet i et protokolat, lokumsaftaler og tillægsaftaler.
1-2-3