32tilføjet af

skilt + konfirmationsbidrag

Jeg er fraskilt og har en søn der skal konfirmeres.
Det beløb der er krævet fra statens side som jeg max skal betale - kal moderen dokumentere hvad disse bliver brugt til eller skal jeg bare betale, uden at vide om pengene egentlig bliver brugt ?
tilføjet af

statsamtet

spørg der
tilføjet af

Du skal

bare betale, du har ikke krav på at se/vide hvad pengene bliver brugt til.
Jeg skulle dengang af med 2600 til min datters konfirmation, og bagefter fik jeg af vide, at hun ikke havde fået en gave, men at pengene var brugt til sprut og øl til mandens kammersjukker!!
Det var hendes fest..
Så man kan intet gøre.. bare betale.. sådan er reglerne.
tilføjet af

Du skal bare betale,sådan.

Moderen skal ikke bevise noget over for dig,hvad de penge skal bruges til.Til drengens konfirmation skal der betales et beløb(bestemt af amtet),så er det moderen der får pengene,og dig regningen.Se fremad,kun 4 år til skal du ikke mere betale til din søn.Din x for jo børnetilskud,børnepenge,så hun klare sig nok.
tilføjet af

konfirmation

Hej
Moderen skal ikke dokumentere, hvad pengene bliver brugt til, du skal bare som fraskilt far betale og se glad ud, forrige år var beløbet på lige knap 2700 kr, jeg vil godt give dig ret i det ikke er rimeligt, men det er loven.
tilføjet af

Passer ikke..

Du kan risikere også at skulle betale uddannelsesbidrag til din søn selvom han er over 18 år. Det vil vare til han er 24 år. Så du er ikke færdig med at betale selvom han er 18 år. Bidraget har størrelse af normal bidrag dog afhængig af din indkomst og om du har andre børn at forsørge.
tilføjet af

det hun gør er jo lige

efter bogen bare betal, det er da billig jeg skal da betale 40000+gave, men så skal jeg også med til festen sammen med pigens mor som er min kone,statsamtet kan da ikke gøre for at i ikke bor sammen mere og det skal vel ikke gå ud over dit barn,at i ikke kan leve sammen
tilføjet af

Det kunne jo være

at han gerne selv vil holde en konfirmationsfest for barnet.
Hver forældre sin fest, hver forældre sin betaling - rimeligt syntes jeg.
tilføjet af

Hmm !!

Spørgsmål !! - Hvis barnet skal non-firmeres, er situationen da den samme ?
Altså at man betaler konfirmationsbidraget !!
tilføjet af

da min søn

valgte non-firmation, vel vidende at jeg ikke er tilhænger af non-firmation, valgte hans far og denens nye kone at holde non-firmation for ham. Jeg blev ikke bedt om at bidrage, og blev heller ikke spurgt om at deltage. (det skal siges at jeg har fuld forældremyndighed over den unge mand og han bor hos mig) - men hans far og konene mente at de havde en chance for at give knægten lidt når nu han ikke var så god til at bede om noget ..som de sagde " det er lige før man falderned at stolen, hvis han beder om en sodavand når man er ude med ham".
tilføjet af

barnet er uden skyld

manden har jo bidraget en gang,det er muglig han har fortrudt men,der er ikke andet at gøre end at betale, som sagt før det er da billigt,hvis drengen kan få bare en nogenlunde fest, så skal man jo glædes over det, og ikke hænge med mulen fordi man ikke selv er med,det var det ikke blevet billigere af, tænk på konfirmanden og ikke din tegnebog du er jo far og det er der ikke nogen der kan tage fra dig, så skynd dig betal giv da for pokker lidt extra han skal jo kun konfirmeres en gang ,!! fremad livet går videre
tilføjet af

rigtig der kunne mange

lære noget ,det er jo konfirmanden, det handler om og et spørgsmål om han får en god fest,tænk på det han er jo din dreng!!!
tilføjet af

Konfirmation !!

Jeg forstod at din søn selv ønskede non-firmation !!
Holdte du da en konfirmation for ham ?
Jeg synte lidt, at nonfirmation er ligesom at holde fri på helligdage og få helligdagsbetaling ... og så ikke være med i folkekirken !!
tilføjet af

nonfirmation/konfirmation

nej knægten ville ikke konfirmeres -da han nægtede at lyve for præsten, og var indstillet på at det var så det.. Han accepterede at mine penge var for små til at bruge en formue når der forsåvidt ikke var noget at fejre. Men selvfølig blevhan glad da hans far tilbød at holde en non-firmation - og han tog da også pænt imod gaverne han fik - han er jo ikke dum:-)
Men da han bor hos mig, så påhviler det jo også mig at sørge både for de daglige fornødenheder, og i høj grad forkælelse når det er - og jeg gør det gerne:-)
Nogle vælge at være/gøre noget for barnet een gang - og andre gør måske ikke så mange KÆMPE ting, men mange, mange,mange mindre ting:-)
tilføjet af

Kommunen lægger ud....

Kommunen kan lægge pengene ud. Det beløb du skal af med, svarer til det antal konfirmander der skal konfirmeres i det område hvor dit statsamt dækker.
Så beløbet er ikke fastsat for hele landet. Det er antallet som afgør beløbets størrelse.
TTT*
tilføjet af

ikke rimeligt?

er det ikke rimeligt at skulle bidrage med 2700 til sit barn konfirmation? Har du nogen ide om hvad sådan et arrangement koster?
Der bliver ikke meget konfirmation under 10.000 - min bonusdatter blev konfirmeret sidste år og forældrene arrangerede festen i fællesskab, bortset fra de ting moderen gerne vil stå for selv. Det godt - rigtig godt og med 24 gæster (ikke så store familier) Prisen var 22.000 - skulle han så klage over det fastsatte bidrag på de 2700 - hvem er det der er urimelig?
Han betalte via kommunes opkrævning de 2700 som blev brugt til tøj til datteren og så splittede de den resterende regning, fuldstændig som hvis de havde boet sammen.
Hvad er det for noget brokkeri?
tilføjet af

og andre faktorer

det er de færreste der kommer til at betale - så stands det brokkeri.
Det står enhver frit for at trække den rigtig røv til sig!!!
tilføjet af

Og hvor fedt er det så?

Spørg ungerne og lad fædrene rette ind til højre. Hvor mange unger er interesseret i hans kammerater? Eller familien skal måske inviteres to gange?
Enhver konfirmant ønsker sig en god fest - sgu ikke en to-takters middelmådighed.
tilføjet af

Den udregning har jeg ikke hørt før

mig bekendt er det 3xnormalbidraget
tilføjet af

Det er det samme

også selv om i slet intet holder. Og pengene kan fortsat udlægges af kommunen
tilføjet af

hvis du har ret

så vil jeg blive foraget..og det skal der ellers meget til... hvorfor skulle kommunen kunne læggeud til en fest,gave whatever for en fest der ikke bliver holdt?????? En forældre der er så uheldig IKKE at bo sammen med sit barn betaler børnebidrag - fair nok, det går til barnet...men at pålægge en omkostning til en fis i en hornlygte, som manglende fest er, er da noget ged!
Og jeg tager ikke stilling til non-firmation vs konfirmation - om man vælger at holde det ene eller det andet, men der bliver dog holdt noget hvor barnet er centrum!
tilføjet af

Erklæring fra præsten

Det er sådan, at hvis man skal søge om konfirmationsbidrag hos Statsamtet, så skal man sammen med ansøgningen, vedlægge en attest fra præsten om, at barnet skal konfirmeres. Skal barnet ikke konfirmeres, kan der altså ikke fastsættes konfirmationsbidrag. Om der bliver holdt en fest eller ej, er fuldstændigt ligegyldigt. Men jeg tror da nok, at de fleste børn, som bliver konfirmeret, bagefter holder fest. Stor eller lille, det er jo ikke det, som det kommer an på. Bare konfirmanden får en rigtig god dag!
Hvad angår størrelsen af bidraget, så er det 3 gange normalbidraget, som fastsættes.
Vær dog positiv, istedet for at kun se det negative. Det bedste der kunne ske for barnet er, at forældrene for pokker kan enes, og den ene ikke ser sig selv som sorteper og "betaler".
Jeg er så træt af at høre,at man ikke kan samarbejde som forældre! Bare fordi man ikke længere bor sammen, skal alt mistænkeliggøres, og alt hvad den anden forælder gør, er forkert. Hvad blev der af den kærlighed, som vel på et eller andet tidspunkt fandtes?
Jeg ved godt, at det ikke altid er nemt. Jeg er selv eneforsørger, og det har ikke altid været en dans på roser at dele vores børn. Men vi er voksne mennesker, og holder vel trods alt af hinanden et eller andet sted. Om ikke andet, så som en slags ven.
Hvor er det synd for disse børn, som har forældre, der bare ikke kan sammen. Kom ud over jeres egne følelser, og vis, at det er hensynet til børnene som gælder.
Du har rent faktisk valgt at få dette barn, og har derfor forsørgerpligten overfor ham.Det er det rent juridiske, men vis ham dog, at du elsker ham, og ikke hænger dig i sølle økonomi.
tilføjet af

hvorfor skulle

børnene ikke være lige så interesseret i faderens familie og venner, som i moderens ?
Jeg tror da de fleste børn vil elske at der bliver holdt 2 fester for dem - istedet for 1, hvor den ene halvdel af selskabet sidder og skuler til den anden.
tilføjet af

Hvor har du ret...

men når man er den eneste i det gamle forhold, der er af den opfattelse, så er det gevaldigt svært! Dette førerer til sidst til mistillid og meget lidt venlige ordvekslinger!
Jeg har intet imod at betale til min datter, men... er det så ikke sådan at moderen skal kunne honorere barnet på samme vilkår som faderen?? Dette ser jeg fornuften i! Men sådan opfatter hun (X-eren) og åbenbart også en større del af den danske boefolkning det ikke. "Faderen skal bare betale", jovist, men hvad så med moderen? "jamen, hun betaler jo de daglige fornødenheder!" og hvad er det så lige min sjat går til?.... Som jeg ser dette regnestykke bør det være lige for lige! Allerhelst så jeg at systemet var som i Sverige (fået fortalt, hæng mig ikke op, hvis det er helt forkert). Faderen sætter penge ind på barnets konto, som bliver udbetalt ved barnets 18. år. God ide tænkte jeg og foreslog min x at vi kunne lave en fælles opsparing til vores datte! Der blev udbetalt 500 kr. på moderens konto og så det resterende beløb på vores datters konto. Men nej, det syntes X-en ikke var en god ide "for så kunne hun ikke få det til at løbe rundt" Jeg lod være med at tage denne op men irriteres noget da jeg ikke mener at betale UNDERHOLDSBIDRAG.
Det fik mig dog til at tænke på hvordan bidragsstørrelser fastsættes.
Jeg tog kontakt til statsamtet og ministeriet for at høre, hvordan takster fastsættes, men her var der ikke nogen, der havde en klar udmelding. Noget foruroligende! Det lod til at man engang i tidernes morgen havde en ide med bidragets størrelse, men da var det også hyppigt sådan at kvinderne var uden for arbejdsmarkedet eller var ringe betalt. I vore dage, længe leve ligestillingen, mener jeg at lønningerne er temmelig pæne generelt, om man er pædagog eller proffesor. Skulle det så ikke kunne lade sig gøre at Statsamtet dikterede at en del af børne bidragsydelsen skulle sættes ind på en børneopsparing? (det vil de nemlig ikke som det er nu "vi ser jo gerne at I finder ud af det i mindelighed og vi har ingen bemyndigelse" er de svar jeg får.
Nå, men vi, der er betalere i dette "forhold" må jo bare betale og så sidde her og skrive vores inderste ud uden at komme med nedsættende ukvæmsord. Det er jo ren terapi!! Mon man kunne tjene en klat-skilling på en sådan web-side? Det kunne jo evt. dække det månedlige børnebidrag!;-D
tilføjet af

halv vind fra præsten

Nonfirmation (Borgerlig konfirmation) afgik som begreb sidst i 70'erne og blev afløst af Ungdomsfest, en fest der den dag idag afholdes i DUI regi (www.nonfirmation.dk).
Konfirmation er en kirkelig handling hvor den unge konfirmerer sin kristne tro. Der er så blevet en tradition for at der efterfølgende afholdes en fest for at markerer den unges indtræden i en ny æra af sit liv (Barn/Ung el. Ung/Voksen).
uanset hvad har den unge truffet sin første egentlige beslutning der kommer til at influerer på det voksne liv, en sådanne beslutning afkræver da både respekt og festivitas. Det er ikke den kirkelige handling der afgør om der kan udbetales et konfirmationsbidrag (som det stadig hedder), jeg har modtaget et...
tilføjet af

Det BEHØVER ikke være sådan

Sikken et piveri.
Hvis i realtistisk set tror man kan afholde en konfirmation incl tøj til blå mandag for det beløb som er normalbidraget til konfirmation på de knap 3000 kr det er i dag, er det ualmindeligt ude af trit med virkelighedens verden. Alene tøjet koster langt mere når man indregner det temmelig dyre blå-mandags-tøj som er nærmest et must i "ungernes" univers. Konfirmationsbidraget skal være med til at dække prisen for tøjet, maden, festen, pynten og intet andet.
Vores konfimation holdes med begge familier i en og samme fest, som jeg afholder alle udgifter for og faderens andel er det normale konfirmationsbidrag. Om han vil give hende en gave er da hans sag, for det har intet med konfirmationsbidraget at gøre, men det formoder jeg da han gør. Konfirmationen kommer da til at koste mig væsentligt mere end det kommer til at koste hans far og det er da ok for mig! Jeg skal ikke "tjene" på en konfirmation, VI skal bare give VORES dejlige datter en supergod oplevelse og om 2 år skal VORES søn gerne ha samme mulighed.
tilføjet af

Tja, jeg spørger bare!!!

Du skriver, at at man ikke skal hænge sig i sølle økonomi. Har du selv søgt om børnebidrag? Det har du naturligvis ikke, .....vel? Det er dejligt at høre, at det overhovedet ikke er et spørgsmål om økonomi, når børnene deles :)! Hmmm.... hvorfor er det så lige, at enhver enlig forsørger vræler op om manglende betaling, når dette ikke sker regelmæssigt??? Hvem tror, at det er gratis, at have børnene på besøg hver 14. dag? En trampolin, en computer, turen i LEGO-land eller tøj der kun bliver brugt 2 gange om ugen er da lige så dyrt som det der bruges 12 gange om ugen. Hvorfor ikke bare betale de udgifter, som er forbundet med det at have børnene??? Vedkommende får jo i forvejen forhøjet børnebidrag af det offentlige! Den forsørger, som har børnene til daglig, må jo helt sikkert have overvejet dette, da denne søgte om at have børnene boende! .....Eller ligger der iskold økonomisk kalkule bag???
Er det også rimeligt, at bidraget er afhængigt af den forælders indkomst, som ikke har børnene til daglig? ,,,Det er vel lige dyrt at have et barn boende, om så den anden forælder tjener 200.000,- eller 1.000.000,- om måneden ???
Desuden kan det undre mig, at min eks. har fået børnene størstedelen af tiden, på trods af natarbejde, røg i hjemmet, skimmelsvamp på væggene, pasning hos fremmede når der skal holdes fest, grædende børn i telefonen når der ikke er morgegnmad, manglende madpakker i skole og børnehave osv. Hvor er Statsamtes nøgterne vurdering af barnets tarv henne??? Beslutningen om delingen, blev mig meddelt i et yderst formelt og lakonisk brev. Min klage over disse forhold blev afvist med henvisning til praksis på området! ...Er praksis da altid det optimale?
Om jeg så skulle ud at LÅNE pengene, så betalte jeg ALT hvad jeg ejede, blot for at få lov til se mine børn! Så kom ikke og hyl op om økonomi, men se dog realistisk på tingene!!!
Min største frustration er dog, at jeg VED, at en eventuelt klage vil føre til tab af den FORMELLE halvdel af forældreretten jeg har, og som automatisk vil tilfalde den anden forælder! Det ønsker jeg absolut ikke! Selv om det i praksis allerede er sket! (Hvorfor bliver jeg bla. ikke inviteret til forældremøder i skolen, børnenes pas må jeg ikke få udleveret, så jeg kan tage dem med på ferie i udlandet osv.)
Så jeg betaler, måske ikke med et smil, men alligevel gerne, bare for at få lov til at se mine børn!!! De er dog den største gave, der nogensinde er givet mig!!!!
Det værste er dog, at skulle aflevere nogle børn som begynder at græde, så snart man siger, at nu skal de hjem, og at de må rykkes ud af favnen på én, når de bliver afleveret!! ...Det er sgu ubærligt! Både for børnene og for mig!!!
Men så længe børnene er et spørgsmål om cool cash, så vil alle nuværende og fremtidige delebørn blive tabere i dette urimelige spil!!!
Så alle i "enlige forsørgere": Dtop jeres krokodilletårer, og tag på jeres månedlige ferie til Caribien!!!! ....Bare lad vi der VIRKELIG ønsker børnene have dem!!!
tilføjet af

ER DER NOGET

at sige til at der er vente liste på børne/ungdoms psyk med de forhold. De menneskelige værdier = børnenen er gjort op i penge....
Den psykiatriske sygeplejerske
tilføjet af

Hvem har bildt dig det ind?

Elle digter du selv? Der skal absolut ingen erklæring med fra nogen præst. Bidraget iøvrigt beklædningsbidrag og kan sagtens opnås uden konfirmation - ganske legalt og officielt.
tilføjet af

også skilt, men enes om tingene

Vores søn står og skal konfirmeres her til april.
Vi har selv lavet en opsparing, min mand og jeg, til lige dette formål.
Min ex-mand, sønnens far, har vi sagt til, at vi nok sku stå for det her, rent økonomisk.
Men som den han er, har han valgt at sige, at han betaler 1% fra hver medlem af hans familie der kommer med. Det vil sige, at han måske har 17 med, som så skal trækkes som 17% ud af f.eks.55 personer. Det er en minimalt beløb, for at have en fin fest, hvor også ex-mandens familie er inviteret, og ikke kun faderen alene.
Det er kun festens pris vi deler, og ikke sønnens tøj.
Iøvrigt, hvis man vil, og gider se sig omkring, så kan man få en fest for under 20.000, selvom der er 55-60 personer med..
Men er glad for at vi kan enes, og samarbejde. Sønnens far og kone er med til forberedelse, og har bl.a. til opgave at stå for vinen. Det gør det måske også lidt mere atraktivt, at deltage, trods skilsmisse m.m.
Ønsker alle andre det samme...det ville bestemt gøre dagen bedre for vores børn, at vi er enige, og ikke sidder og muler i krogen.
tilføjet af

konfirmationsbidrag kan også ødelægge for barnet

min datter skal også konfirmeres her til april, og da hun flyttede hjem til sin far for 3 år siden, valgte jeg at sige at jeg selv ville holde en konfirmation for hende.
for da jeg er af den mening af at min familie ikke skal fra røves denne fest må jeg jo selv holde en for hende.
jeg selv er på kontanthjælp og min kæreste er førtids pensionist, så der er ikke så meget at gøre godt af, men det skulle vi nok klare.
så gæsterne er indviteret, lokalet lejet og alt er planlagt både hos os, men også hos min x.
men nu har jeg lige fået et brev fra statsamtet at jeg skal betale 3108 kr til x'en, og hvor i himmelens navn skal man skaffe de penge fra???
så nu må jeg desværre aflyse den fest jeg skulle holde for hende, og give gæsterne besked om af der desværre ikke kan blive holdt konfirmation for hende.
da den største del af pengene skal betales til faderen.
og så DUM som jeg var troede jeg at vi hver i sær selv betalte.
vi har endnu en datter der skal konfirmeres om 3 år og det har hele tiden været meningen at vi også selv skulle betale hele hendes konfirmation. da hun bor hos mig mente jeg vi tog hver sit barn.
men det bliver der ikke noget af nu, for kan han gøre det , kan jeg også søge om konfirmations ydelse.
men det er sku syndt for den store tøs at hun så ikke kan få den fest jeg har lovet hende.
den knuste mor
tilføjet af

Hvad hvis den ene voksen ikke er kristen?

Jeg har også en datter der skal konfirmeres om 3 år. Som bor hos sin mor.
Min datter er døbt da moderen ønskede dette.
Jeg er ikke kristen og ikke medlem af folkekirken. Skal jeg så stadig betale? Har ikke noget imod at betale noget til min datter, men ville foretrække at det så var en større gave og ikke bare en del af en fest jeg ikke kan være med til.
Eller har man ret til at kunne deltage til festen når man jo betaler en del af den?
tilføjet af

Det er din datters valg

at hun vil konfirmeres. Beløbet er et tilskud til hendes tøj, hvad enten hun skal i kirke eller ej.
Du kan ikke forlange, at deltage i festen, men du kan spørge din datters mor om lov, hvis du gerne vil deltage.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.