7tilføjet af

Chokoladesauce??

Til vaniljekogte pærer.
Nogen der kender en opskrift på chokoladesauce, eller skal man smelte mad-mørk-chokolade dertil og hvordan gør man det?
Vaniljekogte pærer, bare for en ordens skyld:
4 store pærer
1 stang vanilje
150 g sukker
1. skræl pærerne, lad stilken sidde tilbage.
2. kom pærerne i en lille gryde og dæk dem lige akkurat med vand.
3. skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og kom begge i vandet.
4. tilsæt sukker og lad vandet koge op. Skru ned til svag varme. Kogetiden afhænger af, hvor store og modne pærerne er. Tjek op på dem efter 15 min. Sluk for blusset, når pærerne er næsten møre og lad dem trække færdige i kogevandet.
Hæld/server over dem med chokoladesauce en klump vaniljeis og en skefuld flødeskum.
Skær bunden af pærerne, så de bliver flade og kan stå på tallerken.
Serveres lun som kold.
;) Pærerne
tilføjet af

Chokoladesauce

Den bedste chokoladesauce det er lykkedes mig at lave, består af kogende vand og mørk chokolade:
1 dl vand koges op i en kasserolle og 100 gr god mørk chokolade opløses heri, skru herefter ned på lav varme - man skal være hurtig med piskeriset, da chokoladen tykner saucen i det øjeblik den er opløst. Jeg har nogle gange fortyndet med lidt kogende vand eller rørt lidt fløde i. Jeg synes ikke den skal sødes, men det er jo en smagssag.
God fornøjelse!
tilføjet af

du kan også...

bare bruge fløde
eks:
smelt 100 g mørk chokolade
og rør 1 dl fløde i..
den smager helt fantastisk..
tilføjet af

Tak ;)

kan man lave den i forvejen og varme den igen, når den skal serveres?
tilføjet af

Altså bare det hele

i en gryde og røre?
- og kan man i forvejen lave denne og varme igen, når den skal serveres?
Tak;) for svar.
tilføjet af

Nej

Det er nemt at lave, så lav det når du skal bruge det - hak evt. chokoladen i små stykke så smelter det hurtigere. Jeg prøvede en gang at varme en chokoladesovs lavet af smeltet chokolade og fløde, det skilte og kunne ikke piskes sammen igen.
God fornøjelse
tilføjet af

Tak

For svaret ;)
tilføjet af

Forresten

smelter du chokoladen i en gryde, for der efter at putte fløden i? Eller?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.