FASTELAVNSBOLLER
Rør gæren ud i lun mælk og pisk ægget i.
Smuldr AMA Bagning i 150 g hvedemel og tilsæt sukker, salt og kardemomme.
Rør gærblandingen i dejen og rør den grundigt med en ske.
Tilsæt resten af hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen, til den er blank og smidig.
Lad dejen hvile i 15 min.
Rør AMA Bagning og sukker sammen.
Rul dejen ud ca. 30x40 cm og skær den i 12 kvadrater på ca. 10x10 cm.
Fordel remoncen midt på kvadraterne og riv marcipanen hen over remoncen.
Fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet i midten.
Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt i 30-45 min.
Bag bollerne i ca. 15 min. ved 200 grader C.
Vaniljecreme
Pisk æg, sukker, hvedemel og vaniljesukker sammen.
Bring mælken i kog og hæld den i æggemassen under konstant piskning.
Hæld det hele tilbage i gryden og bring cremen i kog under omrøring.
Pynt med flormelis eller kakaoglasur .
Flæk bollerne og fyld dem med flødeskum eller vaniljecreme samt syltetøj og server.
Smuldr AMA Bagning i 150 g hvedemel og tilsæt sukker, salt og kardemomme.
Rør gærblandingen i dejen og rør den grundigt med en ske.
Tilsæt resten af hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen, til den er blank og smidig.
Lad dejen hvile i 15 min.
Rør AMA Bagning og sukker sammen.
Rul dejen ud ca. 30x40 cm og skær den i 12 kvadrater på ca. 10x10 cm.
Fordel remoncen midt på kvadraterne og riv marcipanen hen over remoncen.
Fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet i midten.
Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt i 30-45 min.
Bag bollerne i ca. 15 min. ved 200 grader C.
Vaniljecreme
Pisk æg, sukker, hvedemel og vaniljesukker sammen.
Bring mælken i kog og hæld den i æggemassen under konstant piskning.
Hæld det hele tilbage i gryden og bring cremen i kog under omrøring.
Pynt med flormelis eller kakaoglasur .
Flæk bollerne og fyld dem med flødeskum eller vaniljecreme samt syltetøj og server.