6tilføjet af

I bil på job.. Skatteregler.. Helt rundtosset.

Hejsa
Min kæreste har fået sit første rigtige job og vi har vovet os ud i biljunglen.
Vi er ret meget inde i reglerne for befordringsgodtgørelse til og fra arbejde, men reglerne om erhvervsmæssig kørsel i egen bil forvirrer lidt.
Så vidt jeg har forstået så får man ca. 3.5 kr pr kilometer skattefrit udbetalt fra arbejdsgiver op til 20.000 km om året. Det synes jeg lyder som et ret højt beløb, hvis jeg har forstået det ret. Hvis hun bor og arbejder i Østjylland og bare kører 4 gange i måneden til Ringkøbing, så er det jo omkring 4000 kr netto i måneden?!?
Kan det virkelig passe?
Et par uddybende spørgsmål: Hun har ca. 100 km til arbejde som jo giver et pænt ok fradrag. Har kilometerpengene og befordringsfradraget nogen indvirkning på hinanden? Sådan som jeg har forstået det, så får hun begge dele?!?
Hvad gør man hvis hun bor i Århus, normalt møder på kontoret i Silkeborg, men kører direkte hjemmefra bopælen til et møde i Ringkøbing og så hjem igen? Er der der tale om kilomterpenge, befordringsgodtgørelse eller begge dele? Har det noget med "60 dages reglen" at gøre? Jeg har læst om det, men forstod det ikke helt.. De møder hun kører til rundt i jylland er som regel enkeltstående møder på forskellige steder i regionen.. Altså ikke nogen længerevarende midlertidige arbejdspladser, men kun enkeltstående møder.
Hjælp!! Det er jungle nok at vælge bil.. Vi er helt rundt på gulvet.
En venlig sjæl som kan besvare alle vores spørgsmål
tilføjet af

prøver

Hej,
Jeg kan ikke besvare alle dine spørgsmål, men nogle af dem :)
Har selv skulle sætte mig ind i kørselsfradrag, da jeg er flyttet og har 50 km på arbejde en vej, dvs 100 km om dagen. Har beregnet fradrag på skat siden og der stod at jeg skulle få ca 2800 kr om mdr. Var meget glad, men har nu fundet af at disse penge er et brutto beløb, så træk skatten fra, det bliver en del mindre. Jeg endte med at få kun 800 kr, men det var noget med at jeg havde betalt for lidt i skat i starten af året pga deres fejl.
Erhvervskørsel får man hvis man fra arbejdpladsen skal til et andet sted til møde fx. Hos os skriver ledelsen under på dette, men ved ikke hvoran det er andre steder. Det må en anden hjælpe dig med.
Held og lykke
tilføjet af

Pokkers regnskab

Chefen og et par medarbejdere på mit tidligere job gad slet ikke føre regnskab med kørepenge, så han købte kort og godt bilerne så de også kunne bruges privat.
Medarbejderne fik så oveni lønnen lagt beløb af "værdi af fri bil", men denne sats er også bestemt af SKAT, og bygger på bilens værdi.
Der skulle så betales skat af værdien, men til gengæld kunne man glemme alt om udgifter på øsen, vel at mærke hvis man behandlede den ordentligt.
tilføjet af

Hjælp til valg af bil

MÅSKE, hvis du/i tænker at købe en bil på gule plader, så tænk jer rigtig godt om, det ser så flot ud, at man kan købe en sådan bil, for næsten ingen penge, det er fordi, at der er ingen der vil købe dem, fordi at der ud over vægtafgiften, eller som det hedder i dag grøn ejerafgift, skal bilen så bruges til privat kørsel, så kommer der oven i misundelses afgift på 5000 kr. årligt, og når den er på gule plader, så skal begge dele alså små 10000 kr. falde på en gang, og den regning kommer ret kort tid efter at man har fået skruet de fine gul/hvide plader på, denne afgift på de 5000 kr oplyser sælgeren ikke noget om, med mindre at du spørger ham/hende.
Denne fine afgift er på tale på biler efter 6 mdr. 1998 og frem til 2007, når den er over totalvægt på 2000 kg.
Efter 2007 klinger kassen hos staten uanset vægt.
Hej
tilføjet af

Det kan blive

noget af en overraskelse man får fra Skattefar, jeg kender en der også havde det sådan, hun sagde pænt nej tak til den slags bil også til at bruge, så hun købte sig en gammel øse.
Hej
tilføjet af

Tak for inputtet, men...

Jeg har stadig ikke rigtig fået svar på mine spørgsmål. Specielt ikke om de der kilometerpenge, om de konflikter med befordringsgodtgørelsen, og hvad man gør når man kører direkte fra hjemmet til et møde langt væk.
tilføjet af

Befordringsfradrag

Hejsa.
Det er korrekt, at man som selvstændig kan få et befordringsfradrag på ligegodt 3,50 DKK pr. kørte kilometer - dette forudsætte dog at hun har et CVR nr.( Momsnummer) Hun skal ydermere føre en kørselbog, gerne med fakturaer - der viser at hun også rent faktisk har kørt de anmeldte kilometer, hvis SKAT nu skulle spørge om bevis herfor.
Befordringsfradraget modregnes da i den optjente løn man har. Husk at I selv skal opgøre Jeres skattepligtige indkomst.
Der er 2 måder som selvstændig at opgøre sit befordringsfradrag, denne synes jeg dog er den nemmeste.
Husk at I kan lægge bilen ind under CVR. nr. Dette gør at I kan lave nogel ligningsmæssige fradrag på bilen. Men husk, hvis I også bruger den privat brug - kan dette dog ikke lade sig gøre.
Hvis hun er alm. lønmodtager, kan hun få et befordringsfradrag på ca. 1,90 DKK pr. kilometer kørt, begyndende fra 25. km og fremefter. (Man kan ikke få fradrag fra 1 - 24km.)
----------
Det andet du tilsidst nævner, har egentlig ikke så meget med befordringsfradrag at gøre, idet dette, er arbejdsgiveren der giver hende kompensation for udgifter i forbindelse med møder, hotel og benzin samt andet. Det er ikke Jer der her skal regne på det, men arbejdsgiveren - men igen det kommer an på under hvilken form hun er ansat. (Dette er under Ligningsloven §9a)
Mvh
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.