Forleden var jeg på besøg hos nogen og fik serveret en masse lækker mad. jeg spørger altid om det indeholde kødprodukter og/eller kødbouillon. Jeg fik ja, og holdt mig derfor fra dét mad. Så kom der noget rødkål på bordet, og det tog jeg noget af. Da jeg var færdig fik jeg af vide at der var tilsat bl.a. svinefedt. Nu har jeg det rigtig dårligt med mig selv, og jeg har iøvrigt svært ved at finde ud af hvilke produkter der hovedsageligt indeholder gelatine og Valle. Håber at nogen kan hjælpe mig. Hvad ville du havde gjort, hvis du som pesco-vegetar/laktoovovegetar/veganer osv. var kommet til at spise nogen svinefedt ved en fejl?
tilføjet af vericon
Pyt - skidt
det kan ske at man af vanvare sætter tænderne i noget møf -
Det tager man så med i bagagen og informerer (gerne på forhånd) de mennesker der inviterer så de ikke kommer i forlegenhed -
Man klare sig rimeligt bedst ved selv at stå for køkkenartisteriet -
Hvad valle angår har jeg som lakto vegetar ikke noget at indvende - det er et biprodukt fra produktionen af ost (som man så også kan fremstille selv -
Kig evt. på køkkenafdelingen af: www.hejmdal.org
Der er en hel del at tage af
Venlig hilsen [f]
tilføjet af Annonym
Døde Du af det ??
Nej, vel ??
😃😃😃
tilføjet af Anonym
Du er jo ikke vegetar
Du er veganer, sådan som jeg læser det.
Jeg er mælkeallergiker, så jeg kan kun udtale mig på hvad jeg tror.
Du kan jo ikke gøre en skid?
Spist er spist, så må du jo derfra forsøge at spise som veganer.
Vedr valle. Valle er et mælkeprodukt og står 100 % bag på varerne. Så du må jo fremover altid checke alle varer bagpå. Kan det ikke checkes, fx hvis maden er lavet, må du tage noget andet end det.
Du skal være heldig du ikke som mig er allergisk.
For jeg vil kaste op, og blive møg syg.
Så mit råd. Videre i livet, og lær at læs alt.
tilføjet af Pescovegetaren
Tak for svarene
Jeg har engang fået af vide at valle protein var lavet af kødprodukt, så er meget taknemlig for ikke at skulle undgå det.
-Jeg er ikke vegetar, og ihvertilfald heller ikke veganer. Jeg er 'pesco-vegetar' som nogen vil kalde det, altså bare semi kødspiser. - Jeg er ked af at du er allergisk Anonym, men alle har jo deres problemer, som du så fint formulerer, at vi må lære at leve med. Dette skal nødig blive nogen større debat.
Tak for alle svarene, og godt nytår (:
tilføjet af Anonym
hihi okay her er en hjælp.
Jamen valle er mælk fra en ko, som egentlig er et osteudtræk.
Gelatine er svinefedt.
En rigtig god ide er at du læser om det et sted, så du kan lære betegnelserne for det du skal undgå. Derfra skal du lære at læse ingrediens lister når du handler ind.
Så er du godt på vej.
Når du evt misser og kommer til at spise, er der som jeg skriver før, kun en vej, og det er fremad :0)
mælkeallergikeren.
tilføjet af sofa allergikeren,
Gelantinne er ikke lavet af tam grise fjæt
oprindelig var gelantine lavet af støren, den fisk som man også får de meget dyre rogn fra, altså kaviar.
her i landet er "kaviar svindel og farvet, og det er lavet af stenbider rogn, og det er typisk tilsat falske smagsstoffer.
tidligere brugte man grise hoveder til sylte, fordi der var så meget stivelse i kraniet, og så var det utrolig billigt, da husmoderen jo fik både ører og øjne med.
efter man havde kogt tam grise hovedet, lod man det afkøle i egen lage, og den lage var så stiv, at man godt kunne kalde det for "falsk gelantine.
normalt laver man "falsk gelantine af kogte kalve ben, men mange koger også grise skind og som sagt hovederne.
man kan læse på ind pakningen hvad gelantinen er lavet af, den findes også i pulverform, og i USA bluff kan man købe et pulver der hedder jello, dette pulver kan bruges til diverse frugt deserter, da det stivner næsten omgående på køl, og så findes det i utallige smagsvarianter, der er også et andet pulver som jeg lige har glemt navnet på, men det bliver blandet med vand, og man har uhyrlige mængder af limonade.
dette pulver bliver også brugt til grill rens, hvis du forestiller dig en kæmpegrill på 5 meter, og 80 cm. i dybden, så bliver den som ny igen når den bliver efterenset med det pulver, medens grillen stadig er varm. oh yes culay, is the name. pronto.
tilføjet af Har fulgt med
øhhh
Men nu er det sådan at der på de danske emballager står gris.
Sååå ehh det er fra svin og så skal debattøren jo ikke spise det.